fbpx

  • Slideshow01

Anja Walgemoet

ODRA

Functie: juridisch adviseur milieu en bouw

“Collega’s zijn bereid om elkaar te helpen en samen zorgen we ervoor dat een zaak juridisch en technisch goed in elkaar zit. We doen opdrachten voor tien gemeentes en de provincie en dat maakt het werk erg divers.”

Wat is je functie binnen ODRA?
Ik werkte bij de gemeentes Drunen, Heusden, Putten en Renkum voordat ik bij ODRA terecht kwam. Bij ODRA is mijn functie juridisch adviseur. Ik houd mij bezig met juridische advisering, het behandelen van bezwaarschriften, verzoeken om voorlopige voorziening, beroepszaken en handhavingsbesluiten.

Waar ligt voor jou de uitdaging?
Waar ik de meeste uitdaging in vind is om regelgeving goed uit te leggen. Voor burgers en bestuurders moet de juridische context begrijpelijk zijn. Af en toe heb ik de mediator rol. Ik ga het gesprek aan met de betreffende partijen om samen tot een gewenste uitkomst te komen.

Wat vind je het leukst aan jouw functie?
Milieu en handhavingszaken vind ik het leukst. Samen met een toezichthouder zorg ik ervoor dat bedrijven de regels naleven. Ik voel mij verantwoordelijk om burgers een bepaald beschermingsniveau te bieden. De sfeer binnen de organisatie is goed. Het is fijn om samen te werken met de collega’s van mijn team en andere teams. Collega’s zijn bereid om elkaar te helpen en samen zorgen we ervoor dat een zaak juridisch en technisch goed in elkaar zit. We doen opdrachten voor elf gemeentes en de provincie en dat maakt het werk erg divers.

Welke eigenschappen moetje bezitten?
Overtuigingskracht is een belangrijke eigenschap die je moet hebben. Je moet zeker zijn van je zaak en ervoor zorgen dat je je standpunt goed kunt beargumenteren. Daarnaast is het belangrijk dat je objectief bent en met een open blik tegen een zaak aan kunt kijken.