fbpx

  • Slideshow01

Axel Buijs

ODR

Functie: integraal adviseur

“Ik merk dat het sparren met collega’s vanzelf gaat. Het geeft mij het gevoel dat je samen ergens naartoe werkt, in plaats van dat iedereen op zijn eigen eilandje zit.”

Hoe ben je bij Omgevingsdienst Rivierenland (ODR) terechtgekomen?
Ik ben bij de ODR begonnen als ecologisch adviseur via een externe partij. Het werken binnen de ODR beviel mij goed. Ik heb via de coördinator van het Team Advies daarom navraag gedaan naar doorgroeimogelijkheden binnen de ODR. Er was toen een optie om mij verder te ontwikkelen in de functie van integraal adviseur.

Wat houdt jouw functie in?
Als integraal adviseur adviseer je over verschillende milieuaspecten, waar onder andere bestemmingsplannen en omgevingsvergunningen getoetst moeten worden. Een integraal adviseur heeft niet alle kennis in huis, zoals archeologie, bodem en geluid. Ik fungeer als een belangrijke schakel tussen het advies van een collega-specialist en de klant die een eenduidig advies verwacht.

Daarnaast houd ik me bezig met milieuzonering. Milieuzonering is een ruimtelijk instrument voor het invullen en beheren van de openbare ruimte. Denk bijvoorbeeld aan vragen van bedrijven of de overheid over een goed woonklimaat bij woningen.

Wat spreekt jou het meest aan in je functie?
Ik leer inhoudelijk veel van andere disciplines. Het is bij uitstek een functie voor iemand die breed geïnteresseerd is in diverse vraagstukken.

Hoe ervaar je de sfeer bij de ODR?
Ik ervaar de werksfeer binnen de ODR als open, vriendelijk en weinig hiërarchisch. Er zijn weinig drempels om iemand aan te spreken. Ik merk dat het sparren met collega’s vanzelf gaat. Het geeft mij het gevoel dat je samen ergens naartoe werkt, in plaats van dat iedereen op zijn eigen eilandje zit. Dankzij de collega’s met verschillende disciplines en open werksfeer kun je jezelf ook tijdens je reguliere werkzaamheden goed ontwikkelen.