fbpx

  • Slideshow01

Stijn Tijssen

ODRA

Functie: vergunningverlener bouw

“Ik krijg steeds meer gecompliceerde en grotere bouwaanvragen, dat is een mooie uitdaging. Geen dag is hetzelfde, ik kom elke keer weer nieuwe dingen tegen!”

Hoe ben je bij ODRA terecht gekomen?
Vanuit mijn studie bedrijfskunde MER heb ik stagegelopen bij de gemeente Arnhem op de afdeling APV-vergunningen. De frontoffice taken van de ODRA werden toen nog (ten tijde van mijn stage) door de gemeente Arnhem (afdeling APV) uitgevoerd. Dat ging met name om vragen over bestemmingsplannen en vergunning vrij bouwen. Zo ben ik een beetje in aanraking gekomen met het bouwen en de werkzaamheden van de ODRA. Een collega van ODRA benaderde mij voor de functie vergunningverlener bouw. Ik werk sinds juni 2017 bij ODRA.

Waar vind je uitdaging in?
Ik heb geen bouwkundige achtergrond, dus deze onderdelen van het werk moest ik me eerst eigen maken. Met hulp van collega’s en enkele cursussen kwam ik er steeds beter in. Ik heb weleens gedacht: is dit wel geschikt voor mij? Maar ik heb het nu erg naar mijn zin. Ik krijg steeds meer gecompliceerde en grotere bouwaanvragen, dat is een mooie uitdaging. Geen dag is hetzelfde, ik kom elke keer weer nieuwe dingen tegen!

Over welke eigenschappen moet je beschikken?
Als vergunningverlener bouw ben je een spin in het web. Je hebt veel contact met de aanvrager (of gemachtigde daarvan), de interne adviseurs (bijvoorbeeld geluid en bodem) en gemeenten. Het is belangrijk dat je overzicht kunt houden en dat je vakinhoudelijke kennis hebt. Mijn juridische achtergrond komt ook goed van pas.

Wat vind je het leukst bij ODRA?
Er speelt veel binnen de organisatie en elke dag is anders. Er is ruimte om jezelf te ontwikkelen en bovendien is het fijn dat je flexibel kunt zijn qua werktijden en kunt thuiswerken. Daarnaast heb ik leuke collega’s en ik kan altijd bij hen terecht voor vragen. We staan voor elkaar klaar en samen komen we er altijd wel uit.