fbpx

 • Slideshow01

Vacature ervaren toezichthouder Milieu

Omgevingsdienst de Vallei

Jij houdt van afwisseling, durft het gesprek aan te gaan met ondernemers en inwoners. Jij bent een toezichthouder milieu die ervaring heeft met complexe bedrijven en je bent toe aan een volgende stap in je loopbaan. Wil jij je blijven ontwikkelen en een ervaren collega zijn binnen ons team? Werk mee aan het beschermen van de leefomgeving en solliciteer!

36 uur, maar 32 uur is bespreekbaar | Standplaats Ede

Wat je gaat doen

Je gaat je bezighouden met het uitvoeren van milieucontroles bij (complexe) bedrijven en controleert op de relevante wetten en regels. Je plant verschillende controles in, stelt rapporten op met betrekking tot de controles, stelt toezichtsplannen op en geeft advies aan de ondernemers. Indien nodig treed je handhavend op. Ook handel je klachten over bedrijven en verzoeken tot handhaving af. Een probleem is iets om op af te gaan, niet om af te wachten. Om dat zo goed mogelijk te doen verzamel je informatie en onderneem je actie. Daarnaast ben je een prettige, ervaren collega bij wie collega’s terecht kunnen met vragen. Je vindt het leuk om hen te ondersteunen en coachen bij lastige zaken.

Hoe ziet jouw dag eruit?

Jouw dag begint bijvoorbeeld met een geplande controle bij een bedrijf, waar je de dag ervoor de voorbereiding voor hebt gedaan. Je brengt een bezoek aan het bedrijf en controleert of zij zich aan de milieuwetgeving houden. Met enige regelmaat zal een ondernemer nog verbeteringen moeten doorvoeren. Vaak gaat dat in goed overleg en soms moet je dat via handhaving afdwingen. In dat laatste geval zal je afstemmen met één van de collega’s van juridisch advies. Op kantoor overleg je met collega-toezichthouders over een actuele zaak waarbij je vragen beantwoord en je coachingsvaardigheden inzet.

Wat je kunt en kent

Je hebt…

 • een hbo-werk- en -denkniveau (een relevante richting is een pré, maar geen vereiste)
 • ruime ervaring met milieuhandhaving
 • ruime inhoudelijke kennis binnen je vakgebied waardoor je kunt fungeren als vraagbaak voor collega’s
 • de beschikking over eigen vervoer

Je bent…

 • communicatief zeer vaardig en staat stevig in je (veiligheids)schoenen
 • in staat collega’s inhoudelijk te coachen
 • besluitvaardig en resultaatgericht

Wat we je bieden

Wij bieden je een uitdagende functie in een moderne organisatie die volop in beweging is en waar veel ruimte is voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Binnen het team Toezicht & Handhaving krijg je grote zelfstandigheid en regelruimte en wordt er nauw samengewerkt in een enthousiast en collegiaal team.

Daarnaast bieden we jou…

 • een arbeidsovereenkomst voor de periode van één jaar, die bij goed functioneren wordt omgezet naar onbepaalde tijd
 • een goed salaris, dat recht doet aan jouw kennis en ervaring, volgens functieschaal 10 van de cao SGO (maximaal € 4.494,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek)
 • een Individueel Keuzebudget (IKB): 17,05% van je brutosalaris, dat je per maand opbouwt en kunt inzetten voor doelen die passen bij je levensfase en persoonlijke wensen
 • flexibele werktijden en de mogelijkheid om thuis te werken

Heb je vragen?

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Robert van Rheenen, teammanager Toezicht & Handhaving, via 088 – 11 69 853.

Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Margriet van Eekeren, personeelsconsulent,  via 088 – 116 98 42.

Meer weten?

Zo solliciteer je

Stuur je sollicitatiebrief met cv vóór 21 juni naar Werken in Gelderland.

Solliciteer direct