fbpx

 • Slideshow01

Vacature toezichthouder Bouw in opleiding

Heb je affiniteit met de bouw en wil je het vak leren of hierin verder groeien? Of je nu begin twintig bent of al in de vijftig, deze functie is voor meerdere leeftijden geschikt. Je wordt niet gelijk belast met alle taken, maar met deeltaken, om zo te kunnen groeien in de functie. 

32 – 36 uur per week | Standplaats Barneveld

Wat ga je doen?

Je gaat je bezighouden met het controleren of nieuwe bouwwerkzaamheden conform vergunning en/of bouwbesluit worden uitgevoerd en controleert of bedrijven en inwoners de relevante wet- en regelgeving naleven. Daarnaast inspecteer je de bouwkundige voorzieningen en signaleert illegale bouwactiviteiten.Je plant verschillende controles in, stelt inspectierapporten op met betrekking tot de controles en geeft advies aan de ondernemers. Indien nodig treed je handhavend op. Je bent leergierig en proactief. Een probleem is iets om op af te gaan, niet om af te wachten. Om dat zo goed mogelijk te doen verzamel je informatie en onderneem je actie.

Hoe ziet jouw dag eruit?

’s Ochtends rijd je bijvoorbeeld naar een bouwlocatie en controleer je of de aannemer zich goed houdt aan het bouwbesluit en de vergunning. Je geeft aanwijzingen waar dat nodig is, bijvoorbeeld door aan te geven dat er op bepaalde plekken wapening bij moet. In de middag ga je naar een plek waar zonder vergunning een schuur is gebouwd. Je controleert of de schuur binnen de regels van vergunningsvrij valt. Als dat niet het geval is ga je in gesprek met de inwoner over een mogelijke oplossingsrichting. Aan het einde van de dag werk je je administratie bij in ons systeem.


Wie zoeken wij?

Je hebt…

 • een auto ter beschikking om je werk uit te voeren
 • een bouwkundige achtergrond en minimaal mbo-werk- en -denkniveau

Je bent…

 • communicatief zeer vaardig, staat stevig in je (veiligheids)schoenen en kunt belangentegenstellingen overbruggen
 • bereid om een opleiding te volgen en een nieuw vak te leren


Wat bieden wij jou?

Wij bieden je een uitdagende functie in een moderne organisatie die volop in beweging is en waar veel ruimte is voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Binnen het team Toezicht & Handhaving krijg je grote zelfstandigheid en regelruimte en wordt er nauw samengewerkt in een enthousiast en collegiaal team.

Daarnaast bieden we jou…

 • een fulltime functie van 32 of 36 uur per week
 • een arbeidscontract voor een jaar, met uitzicht op een contract voor onbetaalde tijd
 • een goed salaris, afhankelijk van kennis en ervaring, volgens functieschaal 8 van de cao SGO (maximaal € 3.591,- bruto per maand op fulltime basis)
 • een Individueel Keuzebudget (IKB): 17,05% van je brutosalaris, dat je per maand opbouwt en kunt inzetten voor doelen die passen bij je levensfase en persoonlijke wensen
 • flexibele werktijden
 • een persoonlijk ontwikkeltraject met aanvullende opleidingen en intensieve en persoonlijke begeleiding

Waar kom je te werken?

Omgevingsdienst de Vallei (OddV) zorgt voor een veilige, gezonde en duurzame omgeving waarin mensen goed kunnen wonen, werken, leven en recreëren. Dit doen we in opdracht van de gemeenten Barneveld, Ede, Nijkerk, Scherpenzeel, Wageningen en de provincie Gelderland. We voeren vergunning-, toezicht- en handhavingstaken uit op het gebied van milieu en bouwen en werken aan een gezonde, veilige en duurzame leefomgeving. Dit doen we efficiënt, professioneel en tegen zo laag mogelijke kosten.

Bij OddV werken 140 medewerkers. Samen werken alle collega’s aan het realiseren van de organisatiedoelstellingen. Iedere professional draagt hieraan bij vanuit zijn eigen vakgebied. Als je bij OddV werkt, werk je in een dynamische omgeving met een professioneel en deskundig werkklimaat, met uitdagende opdrachten, uitstekende arbeidsvoorwaarden en ontplooiingskansen. Klantgericht, krachtig, kwaliteit en kostenbewust zijn belangrijke kernwaarden. Binnen de organisatie werken we voortdurend aan innovatie met optimaal ingerichte werkprocessen. Persoonlijke ontwikkeling en eigen verantwoordelijkheid krijgen alle aandacht dus er is volop ruimte voor ontwikkeling en groei.

Heb je nog vragen?

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Robert van Rheenen, teammanager Toezicht & Handhaving, via 088 – 116 98 53.

Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Margriet van Eekeren, hr-consulent, via 06 – 28 53 93 97.

Meer weten?

Hoe solliciteer je?

Enthousiast? Stuur je sollicitatiebrief met cv vóór 2 februari 2022 naar Werken in Gelderland.

Sollicitatiegesprekken vinden ook in coronatijd zoveel mogelijk plaats op kantoor. Uiteraard houden ook wij ons hierbij aan alle overheidsmaatregelen, zoals het houden van 1,5 meter afstand.

Solliciteer direct