fbpx

 • Slideshow01

Vacature toezichthouder Energie

Omgevingsdienst Noord-Veluwe

Voor een echte pionier!

Jij vindt duurzaamheid, energiebesparing en energieopwekking heel belangrijk. Dankzij jouw inzet verloopt de energietransitie soepel.

32 – 36 uur per week | max. € 4.494,- | reageer vóór 31 januari

Zo maak je impact als toezichthouder Energie

Dit is een echte pioniersrol, waarbij je de toezicht rol uitbouwt doordat je maximaal de taken namens gemeenten uitvoert. Jij gaat verder dan alleen toezien of maatregelen worden uitgevoerd. Jouw bloed gaat sneller stromen van adviseren, waarbij je samenwerkt met allerlei duurzaamheidsinitiatieven. Zo realiseer je samen grote effecten. Je creëert zelf ook initiatieven om het effect van toezicht te vergroten.

Je checkt hoe bedrijven invulling geven aan de energiebesparingsplicht. Je kent de Erkende Maatregelenlijsten voor energiebesparing (EML) uit je hoofd. Vanuit jouw ervaring in de praktijk ontwikkel je een eigen visie op de bijdrage van onze dienst op de energietransitie.

Verder:

 • werk je actief samen met collega’s, gemeenten, branchepartijen, bedrijven en andere betrokkenen in de energietransitie;
 • verbind je graag partijen en communiceer je met iedereen net zo makkelijk;
 • weet jij om te gaan met een diversiteit aan belangen;
 • voer je EML-controles uit en zie je toe op de realisatie daarvan door anderen.

Wat we je bieden

Bij ons kun je rekenen op uitdaging: je duikt diep de milieuaspecten in en werkt zelfstandig. We hebben een serieuze klus te klaren en hebben veel werkplezier terwijl we dat doen. Elke dag is anders, je hebt steeds te maken met veranderingen, dat houdt het afwisselend.

Verder bieden we je:

 • een salaris van maximaal € 4.494 (schaal 10) bruto per maand bij 36 uur/week, afhankelijk van je kennis en ervaring;
 • een individueel keuzebudget van 17,05% van je brutosalaris, waar je je eigen arbeidsvoorwaarden mee kunt kiezen;
 • reiskostenvergoeding voor je woon-werkverkeer en een dienstverband voor een jaar, met uitzicht op een vast contract.

Jouw bijdrage aan onze omgeving

Jij bent enthousiast, creatief en vernieuwend. Je neemt graag initiatief en zoekt actief de samenwerking op met collega’s en externe partners. Verder heb je:

 • een bachelor in een opleiding met milieuonderwerpen, bij voorkeur Milieukunde;
 • ervaring met EML-controles;
 • kennis van de energietransitie.

Jouw team

Je komt terecht in een team van enthousiaste en gedreven collega’s. We staan open voor jouw ideeën en initiatieven om onze organisatie verder te verbeteren. Vanuit je team werk je samen met acht gemeenten, waarmee je veel overlegt over ontwikkelingen en trends. We hebben een beleid waarin je locatieonafhankelijk kunt werken. We overleggen veel digitaal met alle betrokkenen, maar ook live overleggen vinden we belangrijk voor de betrokkenheid en sociale cohesie.

We zijn allemaal betrokken bij de fysieke leefomgeving in onze regio en doen er via ons werk alles aan om deze omgeving zo optimaal mogelijk te krijgen en te houden. Alle medewerkers binnen onze organisatie zijn flexibel ingesteld, pakken hun verantwoordelijkheid en werken op een positieve manier samen. De korte lijnen, die we hebben binnen de organisatie helpen daarbij, net als de informele sfeer.

Solliciteer nu!

Heb jij zin om je tanden te zetten in het toezicht op energie in ons werkgebied? Solliciteer dan voor 31 januari 2022 via de sollicitatiebutton van Werken in Gelderland. Je sollicitatie mag je richten aan Jacob Jan Feenstra, directeur ODNV.

Heb je eerst nog vragen? Bel dan gerust met Walter Klerks, programmamanager, via (0341) 474 314. Voor informatie over de procedure kun je bellen met Jannie Labots, P&O-adviseur, via (0341) 474 384.

Solliciteer direct


Wanneer zijn de gesprekken?

De selectiegesprekken vinden dinsdagmiddag 8 februari 2022 plaats.

Deze vacature is gelijktijdig intern en extern uitgezet.
Bij gelijke geschiktheid hebben de interne kandidaten voorrang.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld