fbpx

  • Slideshow01

Walter de Bruin

OVIJ

Functie: Senior beleidsmedewerker Handhaving

”Wat ik het mooiste aan mijn functie vind? De constante zoektocht naar oplossingen, om een zo goed mogelijk product neer te zetten. Samen met mijn team ben ik voortdurend aan het door ontwikkelen: Waar lopen we tegenaan? En hoe kunnen we dit verbeteren? Heerlijk! Daar haal ik energie uit!”

Afwisseling
Als beleidsmedewerker Handhaving bestaat mijn functie uit een drietal verantwoordelijkheden. In de eerste plaats ben ik teamcoördinator Handhaving. Daarnaast werk ik als toezichthouder en ben ik buitengewoon opsporingsambtenaar (boa). Juist die afwisseling maakt het voor mij zo interessant.


Coachend en sturend

Als teamcoördinator plan en verdeel ik de werkzaamheden binnen team Handhaving. Ik maak bijvoorbeeld de jaarplanningen van de uit te voeren controles. Daarnaast verzorg ik de vakinhoudelijke ondersteuning en begeleiding van de medewerkers. Zo starten nieuwe collega’s bij ons over het algemeen altijd met een basiscursus handhaving, omgevingsrecht en Wabo (Wet algemene bepalingen omgevingsrecht). Ik vind het belangrijk dat de start goed is, iemand goed in zijn vel zit en we geregeld met elkaar om tafel zitten om de voortgang te bespreken. Voor vragen of om nieuwe ontwikkelingen te bespreken. Coachend en sturend de kwaliteit en kwantiteit van zowel medewerker als werkzaamheden stimuleren, dat is mijn doel.


Complexe handhaving

In mijn rol van toezichthouder richt ik mij voornamelijk op de controles binnen de zwaardere inrichting. Als er bijvoorbeeld overtredingen zijn gemaakt en er moet bestuurs- of strafrechtelijk worden opgetreden of als het politiek gevoelig ligt. Daarnaast ben ik specialist geluid en houd ik mij bezig met complexe geluidsmetingen, langdurige geluidsklachten, beoordeel ik geluidsmetingsrapporten en maak ik meetplannen. Samen met het team signaleren en lossen we problemen op het gebied van geluid en trillingen onderbouwd op met behulp van het brede scala aan meetmethoden, instrumenten, berekeningen en simulaties. Werken bij OVIJ betekent voor mij werken bij een leuke club mensen, waar een goede een laagdrempelige sfeer hangt!


Mooi vak

Binnen mijn functie heb ik ook een coördinerende rol als buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA). Een BOA heeft een opsporingsbevoegdheid en mag strafbare feiten opsporen. Kortom: lik-op-stukbeleid, heel effectief, een mooi vak!